Micro haar pigmentatie FUE littekens

 In Nieuws

Er kiezen jaarlijks duizenden mensen uit zowel Nederland als België voor een FUE haartransplantatie. De FUE haartransplantatie heeft diverse voordelen ten opzichte van de FUT haartransplantatie behandeling. Denk hierbij onder andere aan het uitblijven van een groot litteken. Wat echter niet iedereen weet, is dat er door een FUE haartransplantatie ook kleine littekentjes kunnen ontstaan. Vaak maximaal met een millimeter doorsnede. Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen is tegenwoordig goed mogelijk. Door het donorgebied te behandelen met micro haar pigmentatie, zijn de vele kleine littekentjes achteraf vaak bijna niet meer zichtbaar.

Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen?

Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen?

Hoe werkt een FUE haartransplantatie?

Tijdens een FUE haartransplantatie worden de grafts of haarfollikels één voor één verwijderd. Deze grafts worden verwijderd met een naaldje of boortje met een hele dunne diameter. Doorgaans is deze diameter ongeveer 0,6 tot 0,8 millimeter. Als de grafts goed verdeeld over het achterhoofd worden verwijderd, zijn er achteraf vaak nauwelijks littekentjes te zien. Wanneer het haar echter gemillimeterd wordt en er zijn veel grafts verwijderd, worden soms de littekentjes wel duidelijk zichtbaar. Er kunnen in 1 FUE haartransplantatie behandeling meestal maximaal 2.500 grafts worden getransplanteerd in Nederland. In het buitenland kan dit nog verder toenemen. Sommige klinieken in bijvoorbeeld Turkije kunnen in een dagbehandeling wel 4.000 grafts transplanteren, wat overeenkomt met soms meer dan 10.000 haren.

Met micro haar pigmentatie FUE littekens behandelen?

Als u zich stoort aan deze FUE littekens op het achterhoofd, kunt u er voor kiezen om dit te laten behandelen. Sommige mensen kiezen er ook voor om het hele hoofd te combineren te behandelen en dit te combineren met een FUE litteken behandeling. Let op dat er doorgaans 3 behandelingen nodig zijn voor een optimaal resultaat. De littekens kunnen voor ongeveer 90% worden gecamoufleerd.

Wanneer u er ook voor kiest om de bovenkant van het hoofd te laten behandelen, wordt aangeraden het haar wel altijd kort te dragen. Micro haar pigmentatie wordt daarom vaak ook wel aangeduid met de ‘shaven look’ of geschoren look. De kosten van het behandelen van micro haar pigmentatie littekens hangen onder andere af van de grootte van het gebied dat behandeld moet worden.

Overige manieren om FUE littekens te behandelen

Er bestaan helaas niet veel andere behandelingen, waarmee FUE littekens kunnen worden gecamoufleerd of worden verminderd. Sommige mensen hebben baat bij bijvoorbeeld de microneedling behandeling. Het kan echter per persoon verschillen in hoeverre deze behandeling aanslaat. Vaak zijn dergelijke behandelingen niet zo effectief als de micro haar pigmentatie behandeling. In sommige gevallen zijn deze verschillende behandelingen wel goed te combineren.

Wanneer je kiest voor een haartransplantatie kliniek, vraag dan ook foto’s op van mensen die net een behandeling hebben ondergaan en een foto van het donorgebied hebben gemaakt. Op deze manier kan je namelijk beter inschatten in hoeverre het donorgebied wordt beschadigd tijdens de haartransplantatie ingreep.

Gerelateerde keywords:

  • Micro haar pigmentatie FUE littekens?
  • Micro hair pigmentation FUE littekens?
  • Tricopigmentatie FUE littekens?
  • Scalp pigmentatie FUE littekens?
  • Haar tattoo of haar tatoeage FUE littekens?
  • MHP FUE littekens?

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘micro haar pigmentatie FUE littekens’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over micro haar pigmentatie.

Recent Posts
Micro haar pigmentatie - ingezoomd.