Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?

 In Nieuws

De micro haar pigmentatie behandeling heeft diverse voordelen ten opzichte van de haartransplantatie behandeling. Een groot voordeel is dat het resultaat van de MHP behandeling vrijwel direct duidelijk is. Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen nodig zijn, hangt af van een aantal factoren. Meestal wordt er aangegeven dat er 3 behandelingen nodig zijn. De laatste behandeling betreft dan een zogenaamde touch-up behandeling, om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?

Hoe lang duurt een micro haar pigmentatie behandeling?

De micro haar pigmentatie behandeling duurt voor de eerste twee behandelingen meestal ongeveer 1 tot 2 uur per zone. Wanneer er 4 zones behandeld worden, is de MHP specialist hier gemiddeld ongeveer 5 tot 8 uur mee bezig. Hoe lang de behandeling precies duurt, verschilt per behandelaar en per persoon die behandeld wordt. Voordat de behandeling plaatsvindt, wordt altijd nogmaals besproken wat je als cliënt precies wilt.  De derde behandeling is meestal klaar in 3 tot 5 uur. De derde behandeling is dus korter dan de eerste en tweede behandeling.

Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn er voor jou nodig?

De micro haar pigmentatie behandeling duurt de eerste behandeling meestal ongeveer 5 tot 8 uur. Na de eerste behandeling zal de huid gaan herstellen, net als het geval is bij een tatoeage. Meestal trekt de roodheid binnen enkele dagen weg. 4 tot 6 weken na de eerste behandeling zal de daarop volgende behandeling plaatsvinden. De huid is dan hersteld en klaar voor de nieuwe ingreep.

Na de tweede behandeling zal er een touch-up behandeling plaatsvinden. Deze derde behandeling is om het resultaat te perfectioneren. Na de eerste behandeling is er al direct een mooi resultaat te zien. Dit zal na de tweede behandeling geoptimaliseerd worden. Het is verstandig om er vanuit te gaan dat er 3 behandelingen nodig zijn. In de praktijk zijn soms 2 behandelingen al voldoende.

Het is echter ook mogelijk dat er 4 behandelingen nodig zijn. Gebruikt u bijvoorbeeld bloedverdunners of sport u veel? Dan is er kans dat het pigment meer dan gemiddeld uitgestoten wordt. Hierover wordt u voor de behandeling altijd uitgebreid ingelicht.

Gerelateerde keywords:

  • Hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel micro hair pigmentation behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel tricopigmentatie behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel scalp pigmentatie behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel haar tattoo of haar tatoeage behandelingen zijn nodig?
  • Hoeveel MHP behandelingen zijn nodig?

Hoeveel haartransplantatie behandelingen zijn er nodig?

Regelmatig wordt ook de vraag gesteld hoeveel haartransplantatie behandelingen er in totaal nodig zijn. Dit is op voorhand helaas lastig te zeggen. In eerste instantie is het belangrijk om te bepalen hoe groot het donorgebied is en hoeveel haar er moet worden getransplanteerd naar de kalende plekken. Het gebeurt regelmatig dat de dichtheid van het getransplanteerde haar niet hoog genoeg is, waardoor een vervolgbehandeling nodig is. Daarnaast is het ook mogelijk dat op andere plekken het haar weer uit begint te vallen, waardoor er nog een haartransplantatie nodig is. Wij kunnen zowel advies geven over de micro haar pigmentatie behandeling als de haartransplantatie behandeling. Sommige mensen ondergaan in hun leven zelfs 4 keer of vaker een haartransplantatie, omdat het haar steeds dunner wordt.

Hoe lang moeten haargroeimiddelen worden gebruikt?

Een alternatief voor een micro haar pigmentatie behandeling of haartransplantatie behandeling kunnen haargroeimiddelen zijn. Voordat het duidelijk is of een haargroeimiddel wel of niet werkt, moet het meestal minimaal 6 maanden worden uitgeprobeerd. Houd er rekening mee dat haargroeimiddelen diverse bijwerkingen kunnen hebben. Daarnaast neemt de werking van haargroeimiddelen direct af, nadat hiermee wordt gestopt. In principe moet je dus je hele leven haargroeimiddelen blijven gebruiken, als je hiermee begint.

Hoe zit dit met haarwerken of pruiken?

Pruiken en haarwerken zijn er in alle soorten en maten. Er bestaan standaard pruiken, maar ook bijvoorbeeld haarwerken op maat. Daarnaast zijn er haarwerken die ieder moment op kunnen worden gezet of juist af kunnen worden genomen. Daarnaast bestaan er ook haarwerken die semi-permanent worden bevestigd. Dat wilt zeggen dat iedere maand een nieuw haarwerk wordt ‘opgeplakt’. Iedere soort haarwerk of pruik kent zo zijn voor- en nadelen. Wij kunnen u hier ook professioneel advies over geven en eventueel doorverwijzen naar verschillende specialisten binnen deze branche.

Gratis en vrijblijvend een consult inplannen bij de MHP kliniek?

We ontvangen je graag voor een kennismakingsgesprek. Wil je na het lezen van de tekst ‘hoeveel micro haar pigmentatie behandelingen zijn nodig’ een gratis en vrijblijvend consult bij ons inplannen? Dit kan onder andere via het contactformulier. Tijdens het consult kan je jouw wensen voorleggen en eventuele vragen stellen. Er wordt direct een offerte op maat gemaakt, zodat je ook op de hoogte bent van de kosten van de behandeling. Het is ook mogelijk om foto’s te sturen via WhatsApp (+31648563069) of via de mail (info@mhpkliniek.nl), om binnen 1 werkdag advies en een prijsindicatie te ontvangen. Op de website van onze samenwerkingspartner de Nederlandse Haarstichting kan je ook veel interessante informatie vinden over dit onderwerp.

Recent Posts