Haar op hoofd tatoeëren

 In Nieuws

Een kalende kruin en dunner wordend haar zijn dingen waar je niet graag mee geconfronteerd wordt. In plaats van allerlei middeltjes die je uit kunt proberen om het haarverlies tegen te gaan, kun je ook de keuze maken voor haar op hoofd tatoeëren. Een nagenoeg pijn- en risicoloze behandeling met niet van echt te onderscheiden resultaten. Bovendien zijn de resultaten direct zichtbaar.

Waar laat je haar op hoofd tatoeëren?

De laatste jaren is de bekendheid en daarmee de populariteit van micro haar pigmentatie behandelingen enorm gestegen. Je kunt bij grote en minder grote schoonheids- en haarklinieken terecht voor deze geavanceerde techniek. Gevestigde, gerenommeerde behandelaars bevinden zich verspreid over zowel Nederland als België en bieden kwalitatief hoogwaardige tricopigmentatie aan. Reken af met dunner wordend haar en kaalheid. Bij een micro haar pigmentatie behandeling wordt gebruik gemaakt van hypoallergene semi-permanente pigmenten die afgestemd worden op de kleur van je eigen haar. In overleg met de behandelend specialist worden de pigmenten met verfijnde apparatuur aangebracht in overeenstemming met je haarlijn.

Haar op hoofd tatoeëren?

Haar op hoofd tatoeëren?

Is het echt een tatoeage?

Doorgaans maken de MHP-behandelaars gebruik van semi-permanente pigmenten die na verloop van tijd vervagen. In tegenstelling tot een tatoeage, waar wordt gewerkt met inkt van een volledig andere samenstelling, loop je met de hypoallergene pigmenten geen kans op vervelende verkleuringen naar blauw of groen. Dat maakt micro haar pigmentatie flexibel. Je hebt immers de mogelijkheid om je haarlijn aan je eigen uiterlijk aan te laten passen. Hetzelfde geldt voor de gekozen kleur pigment. Regelmatig bijwerken zorgt ervoor dat je er altijd goed uitziet en dat je haardos optisch een stuk voller lijkt.

Bestaan er ook andere mogelijkheden?

Wanneer je kaal begint te worden, zijn er verschillende manieren om iets te doen tegen haarverlies. Meestal wordt er begonnen met haargroeimiddelen. Vervolgens wordt er overgegaan op andere manieren om het haar terug te krijgen. Naast de micro haar pigmentatie behandeling kiezen ook veel mensen voor de haartransplantatie methode. Er wordt dan haar gebruikt van de achterkant van het hoofd. Dit haar wordt getransplanteerd naar de gewenste plek. Verder bestaat er ook natuurlijk de mogelijkheid om een pruik of haarwerk aan te schaffen. Iedere behandelingen heeft zo zijn voor- en nadelen. Maak daarom altijd een weloverwogen keuze.

Wat kun je verwachten van haar op je hoofd tatoeëren?

Haar op hoofd tatoeëren is geschikt voor vrijwel iedereen die last heeft van dunner wordend haar en kaalheid. De behandeling bestaat uit meerdere sessies. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt zit je tijdens iedere sessies meerdere aaneengesloten uren in de behandelstoel. Het is daarom belangrijk dat je jezelf goed voelt bij degene die de behandeling uitvoert. Ontspannen zorgt immers voor een goed ogend resultaat.

Wat kost haar op hoofd tatoeëren?

De kosten voor het tatoeëren van haar op het hoofd kunnen sterk verschillen per persoon. Deze kosten zijn namelijk onder andere afhankelijk van de hoeveelheid zones die moet worden behandeld. Hoe groter het kale gebied, hoe hoger de kosten voor de behandeling zullen uitvallen. Het is mogelijk om op basis van foto’s een eerste prijsindicatie te krijgen voor de ingreep. Je kunt deze foto’s via de mail of WhatsApp sturen.

Alternatieven voor haar op je hoofd laten tatoeëren

Er bestaan verschillende alternatieven voor de haar tatoeage. Denk hierbij onder andere aan de haartransplantatie behandeling, haargroeimiddelen of een haarwerk. Wanneer we kijken naar de verschillende behandelingen tegen kaalheid, heeft iedere behandeling zo zijn voor- en nadelen. Wilt u iets doen tegen haaruitval en heeft u uw haar al jaren kort geschoren? Dan is de micro haar pigmentatie behandeling waarschijnlijk de meest geschikte oplossing. Maar wanneer u het haar ook langer wilt hebben, dan is een haartransplantatie of haarwerk waarschijnlijk een betere optie. Er zijn slechts weinig specialisten die je kunnen voorlichten over de verschillende behandelingen tegen haaruitval. Wij beschikken over professionele kennis over deze verschillende oplossingen tegen haaruitval. Daarom kunnen we ook helpen als je twijfelt tussen verschillende behandelingsmogelijkheden.

Haar op hoofd tatoeëren FAQ – veelgestelde vragen

Bepaalde vragen over haar op het hoofd tatoeëren komen geregeld terug. We hebben de meest voorkomende vragen hieronder voor je opgesomd. Achter de vragen staan korte en bondige antwoorden.

1. Wat is dat, haar op hoofd tatoeëren?

Haar op je hoofdhuid laten tatoeëren is een andere omschrijving voor micro haar pigmentatie of een haar tatoeage. De techniek wordt toegepast om onder andere haarverlies, kaalheid, littekens en kalende plekken op de hoofdhuid te camoufleren. Het is een niet chirurgische behandeling die bij een brede groep mensen kan worden toegepast. De behandelde huid krijgt door de permanente pigmenten die ingebracht worden niet van echt haar te onderscheiden haarstoppeltjes. Hierdoor kan je haardos optisch verdicht worden, maar ook een stoere shaven look kan worden gecreëerd, als je haar op je hoofd laat ‘tatoeëren’.

2. Hoe werkt dat, haar op het hoofd laten tatoeëren?

Juist omdat de micro haar pigmentatie techniek wel wat van tatoeëren weg heeft, wordt soms gesproken over een haar tatoeage. In tegenstelling tot een echte tatoeage wordt bij een micro haar pigmentatie behandeling gewerkt met naalden die veel dunner en korter zijn. De naalden zijn bevestigd aan een speciaal hiervoor ontworpen apparaat. Tijdens de behandeling wordt permanent pigment in de bovenste huidlaag aangebracht. Door de fijne naaldjes die gebruikt worden, ontstaan kleine stoppeltjes die met het blote oog niet van echte haarstoppels zijn te onderscheiden. Micro haar pigmentatie is een langdurige behandeling die meerdere uren kan duren.

3. Ben ik geschikt om haar op mijn hoofd te laten tatoeëren?

Micro haar pigmentatie kan bij de meeste mensen worden toegepast. Heb je last van vergevorderde kaalheid, waardoor een haartransplantatie niet meer mogelijk is? Voor een MHP-behandeling heb je geen eigen donormateriaal nodig. Haar op je hoofd laten tatoeëren geeft een volledig kaal hoofd een verzorgde uitstraling met een geschoren look. MHP is ook een geschikte oplossing bij een verminderde haardichtheid en een terugtrekkende haargrens. Je kunt jezelf ook laten informeren over een behandeling als je kale plekken op je hoofd hebt, die veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld alopecia areata. Soms wordt ook voor micro haar pigmentatie gekozen om littekens te verbergen.

4. Wat kan ik verwachten van haar op hoofd tatoeëren?

MHP is een niet chirurgische behandeling met een langdurige behandeltijd. Je kunt de MHP kliniek direct na het afronden van de MHP-behandeling verlaten. Door de intensieve behandeling en het gebruik van een naald kan de behandelde hoofdhuid rood verkleurd en licht gezwollen zijn. Dit is niets om je zorgen over te maken. Zowel de roodheid als de mogelijke zwellingen verdwijnen vanzelf binnen een aantal dagen. Verzorg de hoofdhuid de eerste week tot tien dagen na de ingreep volgens de adviezen die je van de MHP-specialist ontvangt, zo vergroot je de kans op een positief eindresultaat.

5. Welke resultaten geeft het laten tatoeëren van haar op mijn hoofd?

Haar op hoofd tatoeëren is een geweldige oplossing om je dunner wordende haardos optisch te verdichten. Je kunt de behandeling ook laten toepassen op een volledig kalende schedel of om littekens te verbergen. Direct na de eerste behandelsessie heb je zichtbare resultaten. De aangebrachte pigmenten zien er eerst soms nog vrij licht uit. Ook kan door het huidvernieuwingsproces pigment worden afgebroken. Doorgaans zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een optimaal resultaat te komen.

6. Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat bij een haar tatoeage nodig is om een optimaal resultaat te bereiken, is gemiddeld drie per persoon. Tijdens het intakegesprek bij de MHP kliniek bekijkt de MHP-specialist je hoofdhuid en wordt geadviseerd hoeveel hoofdzones voor een optimaal resultaat behandeld kunnen worden. De meeste mensen hebben drie behandelingen nodig, waarbij de derde behandeling veelal een touch-up is.

7. Is haar op hoofd tatoeëren een pijnlijke behandeling?

De pijnervaring tijdens een micro haar pigmentatie behandeling verschilt per persoon. Afhankelijk van je pijngrens kun je de hoofdhuid voor de behandeling insmeren met een verdovende crème. De meeste mensen die haar op het hoofd laten tatoeëren spreken dan ook niet over pijn, maar over een irriterend gevoel. Overigens is het wel zo dat het pijnlijke of irriterende gevoel verdwijnt als de behandeling wordt afgerond. Je kunt een gewone pijnstiller nemen voor aanvang van de micro haar pigmentatie behandeling.

8. Heb ik invloed op het resultaat van haar op hoofd tatoeëren?

Een van de belangrijkste adviezen die je opvolgt, is om je hoofdhuid tijd te gunnen om te herstellen. De hoofdhuid kan door toepassing van de naald heel minimaal beschadigen en er kunnen zich korstjes vormen. Krab deze niet van de huid af, want daarmee kun je wondjes en uiteindelijk infecties veroorzaken. Van de MHP-specialist krijg je advies en tips hoe je de behandelde huid kunt verzorgen tijdens de dagen na de ingreep. Het zijn vaak kleine aanpassingen, waarmee je zelf een grote invloed hebt op het uiteindelijke resultaat. Wees zeker de eerste dagen na de MHP-behandeling voorzichtig en stel de huid niet bloot aan het zonlicht en/of zonnebank. Gebruik een verzorgende crème met hoge SPF factor. Weet je niet welke crème geschikt is? Vraag dan de behandelend MHP-specialist om advies.

9. Wat zijn de voordelen van haar op hoofd tatoeëren?

Haar op hoofd tatoeëren geeft direct zichtbare resultaten. Daarnaast is het een behandeling die een oplossing biedt voor een brede groep mensen die geconfronteerd worden met haaruitval en kaalheid. Micro haar pigmentatie is doorgaans ook behoorlijk wat goedkoper dan bijvoorbeeld een haartransplantatie.

10. Heeft haar op hoofd tatoeëren ook nadelen?

Je hebt vaak meerdere behandelingen nodig om een optimaal resultaat te bereiken. De behandeling duurt lang en is arbeidsintensief. Zeker als je jezelf niet op je gemak voelt bij het zien van naalden, kan een behandelsessie van 6 tot 8 uur behoorlijk lang lijken. In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat de pigmenten niet het gewenste resultaat geven, omdat ze worden uitgestoten door het lichaam.

11. Kan ik een litteken laten camoufleren door haar op mijn hoofd te laten tatoeëren?

Micro haar pigmentatie is een ideale behandeling om littekens op de hoofdhuid te camoufleren. Hiervoor kunnen meerdere kleuren pigment met elkaar gecombineerd worden. Het litteken wordt op een mooie manier verborgen en is voor het blote oog nauwelijks meer zichtbaar.

12. Haar op hoofd tatoeëren in combinatie met andere behandelingen, wat zijn de mogelijkheden?

Gebruik je een haargroeimiddel en overweeg je een micro haar pigmentatie behandeling? Vraag advies aan je (huis)arts. MHP is een veilige behandeling die in combinatie met overige behandelingen toegepast kan worden. De pigmenten die worden aangebracht, hebben geen invloed op de lichaamseigen haarzakjes en/of de natuurlijke haargroei. Als je een haargroeimiddel gebruikt, vertel je dit ook tijdens het intakegesprek bij de MHP-specialist. Zo kunnen eventuele bijwerkingen worden voorkomen.

13. Wat kost haar op hoofd tatoeëren?

Over het algemeen zijn cosmetische behandelingen kostbaar. Dat geldt ook voor een micro haar pigmentatie behandeling. De kostprijs wordt bepaald door het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Daarnaast zijn de klinieken vrij om zelf de tarieven samen te stellen. De MHP kliniek biedt aantrekkelijke en toegankelijke tarieven voor MHP behandelingen. De tarieven beginnen bij € 590 voor een hoofdzone en lopen op tot € 2.295 voor vijf hoofdzones. De genoemde tarieven bevatten drie behandelingen.

14. Worden de kosten voor haar op hoofd tatoeëren vergoed?

De kosten voor een micro haar pigmentatie behandeling worden helaas alleen in uitzonderlijke gevallen vergoed. Dit betekent dat je de voorwaarden voor een vergoeding na kunt lezen in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering. Wordt de MHP behandeling uitgevoerd, omdat je haarverlies wordt veroorzaakt door een ongeval en/of brandwonden? Zorg dan dat je verzekeraar de nodige medische verklaringen krijgt. In dergelijke gevallen kan soms een gedeeltelijke vergoeding worden toegezegd. Neem contact op met je zorgverzekeraar, deze kan direct de relevante geven over voorwaarden en mogelijkheden voor een vergoeding.

15. Kan ik de kosten voor haar op hoofd tatoeëren in termijnen betalen?

Als je zorgverzekeraar geen mogelijkheden voor een kostenvergoeding heeft, kan een MHP behandeling een dure oplossing zijn. Het kan voorkomen dat je het bedrag niet in een keer kunt missen. De MHP kliniek werkt samen met Cosmetic Finance. Bij deze kredietverstrekker kun je de mogelijkheden voor een persoonlijke lening en/of doorlopend krediet bespreken. Hierbij wordt gekeken naar je maandelijkse inkomsten en uitgaven. De geldlening maakt het mogelijk om de gewenste behandeling te ondergaan. Je lost maandelijks overeengekomen termijnbedragen af aan de kredietmaatschappij.

16. Hoe lang duurt haar op hoofd tatoeëren?

MHP is een langdurige behandeling die met uiterste nauwkeurigheid wordt uitgevoerd. De behandelduur hangt af van het aantal hoofdzones dat behandeld wordt. Gemiddeld duurt een behandelsessie tussen de 6 en 8 uur. MHP-specialisten verdelen complexe haar tatoeages in uitzonderlijke gevallen soms over meerdere behandeldagen.

17. Wat moet ik nog meer weten over haar op hoofd tatoeëren?

Tricopigmentatie, zoals haar op hoofd tatoeëren ook wordt genoemd, is een innovatieve behandeltechniek. Veel mensen kunnen worden geholpen met een behandeling. Op verzorgde wijze worden kalende plekken, een dunner wordende haardos en littekens gecamoufleerd. Je zelfvertrouwen krijgt een boost en je kijkt weer met plezier in de spiegel. Als je niet zeker weet of je door allergieën in aanmerking komt voor een behandeling, kun je van tevoren een proefstukje laten aanbrengen. Blijft een reactie van de huid uit? Dan kun je een behandeling afspreken.

Recent Posts
Verschil tussen micro haar pigmentatie en permanente make-up?