Micro Haar Pigmentatie

Micro haar pigmentatie is een innovatieve behandelingstechniek tegen kaalheid. Je hoeft niet langer de angst te hebben om kaal te zijn. Deze speciale combinatie van verschillende tatoeagetechnieken zorgen ervoor dat je weer meer zelfvertrouwen krijgt.

Micro haar pigmentatie, wat houdt het in?

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is micro haar pigmentatie géén chirurgische ingreep. De behandeling wordt onder meer toegepast om haaruitval te camoufleren en eventuele littekens te verbergen. De micro haar pigmentatie techniek maakt het mogelijk om haarstoppeltjes na te bootsen. Het eindresultaat lijkt op een uiterst natuurlijk uitziend geschoren haardracht. Vandaar dat dit ook wel de stoppeltattoo wordt genoemd.

Uiteraard gaat u voor een micro haar pigmentatie niet naar een standaard tatooshop, waar wellicht aantrekkelijk lage tarieven worden berekend voor een behandeling. U doet er goed aan om voor een micro haar pigmentatie behandeling naar een professionele studio, salon of kliniek te gaan. Hier betaal je misschien iets meer, maar bent je er wel zeker van dat je in handen bent van professionele behandelaars. Deze MHP specialist weet wat ze doet en welke inktsoorten er gebruikt kunnen worden voor jouw persoonlijke micro haar pigmentatie behandeling.

Waarom kies je voor micro haar pigmentatie?

Micro haar pigmentatie is een behandeling die op vrijwel pijnloze wijze dunner wordend haar en haarverlies camoufleert. Door het toepassen van de techniek lijkt het net alsof het hoofd hele korte stoppeltjes heeft. Het resultaat is verrassend natuurlijk en langdurig. De micro haar pigmentatie techniek kan direct worden aangebracht op uw hoofdhuid en er worden kleine ‘stipjes’ op de huid getatoeëerd die niet van echt haar zijn te onderscheiden. Het is een uiterst nauwkeurige behandeling waarbij u direct resultaat ziet. Andere voordelen van micro haar pigmentatie zijn:

 • Creëer de ‘shaven-look’.
 • Door voor een behandeling met micro haar pigmentatie te kiezen, wordt je hoofdhuid minder zichtbaar.
 • Het eindresultaat is doorgaans na 2 behandelingen zichtbaar.
 • Jehoeft geen angst te hebben voor bijwerkingen en/of complicaties. Micro haar pigmentatie is een uiterst vriendelijke behandeltechniek.
 • Voor iedere gewenste haarkleur.
 • Je kiest voor een niet permanent pigment. Daardoor is het een zeer flexibele behandelmethode. Naarmate de jaren verstrijken, verandert je hoofd en daarmee kan ook de kleur van het haar veranderen.

Waarom de MHP Kliniek?

 • Persoonlijke aandacht
 • Beste prijs/kwaliteit verhouding
 • Biologische & veilige pigmenten
 • Gecertificeerde & ervaren specialisten
 • De keuze van BN’ers
 • Mooie & natuurlijke resultaten
 • Eerlijk haaradvies voor elke haarsituatie
 • Geavanceerde apparatuur en de fijnste naalden

Micro haar pigmentatie voor een perfecte ‘shaven look’

Kaalheid kan je een vervelend gevoel van eigenwaarde geven. Je zit misschien minder lekker in je vel en kijkt niet meer graag in de spiegel. Een micro haar pigmentatie behandeling geeft je hoofdhuid het idee van een perfect geschoren haardos. Deze zogenaamde shaven look is perfect voor iedereen die het haar op een lengte van ongeveer 1 mm houdt. De techniek kan worden toegepast bij onder meer:

 • Mensen die wegens een te ver gevorderde kaalheid helaas niet in aanmerking kunnen komen voor een andere vorm van haartransplantatie.
 • Mensen die lijden aan Alopecia Areata, ook wel pleksgewijze kaalheid genoemd. Deze ziekte van de haarwortels is erg onvoorspelbaar en na enkele jaren kan er een herstel van de eigen haargroei optreden.
 • Iedereen die graag een heel kort kapsel heeft, maar daarbij wel graag een vollere haardos wil hebben.
 • Door te kiezen voor deze techniek, kunnen ook eventuele littekens op het hoofd door middel van een shaven look prima gecamoufleerd worden.

Als je hebt gekozen voor een micro haar pigmentatie behandeling, moet je er rekening mee houden dat de duurzaamheid van de niet permanente inkt die gebruikt wordt, ongeveer 1 tot 2 jaar is. Dan kan je kiezen voor een nabehandeling.

mhp-micro-haar-pigmentatie

Extra Informatie

Wat kan je verwachten van een micro haar pigmentatie behandeling?

Micro haar pigmentatie lijkt wel wat op een tatoeage, maar het is toch niet helemaal hetzelfde. Voor de behandeling wordt gebruikt gemaakt van een speciaal ontworpen apparaat met daaraan een uiterst fijne naald bevestigd. Door de naald heen wordt een minimale hoeveelheid kleurstof of pigment als het ware in de gemarkeerde hoofdhuid geïnjecteerd. Het resultaat hiervan is dat er op de behandelde hoofdhuid kleine stipjes te zien zijn die een identiek uiterlijk hebben als van een echte haarstoppel. Het is mogelijk om voor (semi) permanente pigmenten te kiezen. De mogelijkheden hiervan worden voorafgaand tijdens een micro haar pigmentatie consult als vanzelfsprekend met je besproken.

In tegenstelling tot een ‘echte’ tatoeage worden er bij micro haar pigmentatie veel fijnere naalden gebruikt, met kleurstoffen / pigmenten die bovendien minder diep in de huid doordringen. Een behandeling moet volgens de wetgevende instanties aan strenge hygiënische voorwaarden voldoen, waarbij de deskundigheid van de behandelaar en de steriliteit van de gebruikte materialen van groot belang zijn.

Een vollere haardos voor zowel mannen als vrouwen, micro haar pigmentatie voor voller haar

Micro haar pigmentatie, ook wel tricopigmentatie genoemd, geeft met een paar behandelingen zowel mannen als vrouwen een vollere haardos. Heb je last van haar dat snel dunner wordt dan is het mogelijk om een tricopigmentatie behandeling te overwegen. De puntjes met (semi) permante inkt die op de hoofdhuid worden aangebracht, laten de hoofdhuid minder in het oog springen. De bestaande haardos lijkt direct een stuk voller en uw zelfvertrouwen krijgt een boost. Vrijwel iedereen komt in aanmerking voor een micro haar pigmentatie behandeling, ook als je eerder een haartransplantatie hebt ondergaan. Tijdens de behandeling wordt je hoofdhuid iets donkerder gemaakt en het opvallende contrast tussen je haar en de hoofdhuid wordt minder. Heel snel heb je optisch gezien een mooie, volle haardos. Uiteraard bereik je de beste resultaten door al bij het begin van een dunner wordende haardos te kiezen voor een micro haar pigmentatie behandeling die uitermate geschikt is voor:

 • Mensen die de ‘shaven-look’ mooi vinden.
 • Dames en heren, met uitzondering van grijze / witte haren.
 • Iedereen die een haartransplantatie heeft ondergaan, maar waarbij de bereikte dichtheid niet optimaal is.
 • Als je op zoek bent naar een snelle oplossing voor je haarproblemen.
In welke omgeving wordt een micro haar pigmentatie behandeling uitgevoerd?

Je kunt er op rekenen dat je plaatsneemt in een uiterst hygiënische behandelkamer, waar geen buitenlicht naar binnenvalt. Zo kunnen er ook geen valse schaduwen opduiken tijdens de behandeling die je op dat moment ondergaat.

De behandelruimte is voorzien van airconditioning, zodat je niet zweet op het moment dat je hoofdhuid wordt behandeld. Zweten kan nadelige effecten hebben op het eindresultaat. Dat wordt met de aanwezige airconditioning zoveel mogelijk voorkomen. Gedurende de micro haar pigmentatie behandeling lig je op een comfortabele bank.

De behandeling kan meerdere uren duren.  Het is belangrijk dat je zo stil mogelijk ligt. Indien gewenst is het mogelijk om tijdens de behandeling televisie te kijken, dit zodat je toch iets ‘om handen’ hebt.

Kies voor een kwalitatief hoogstaande / beste micro haar pigmentatie behandeling

Als je besluit om jouw dunner wordende haardos te laten behandelen met tricopigmentatie, dan wil je uiteraard het best mogelijke resultaat bereiken. Kies daarom voor een micro haar pigmentatie behandeling door gecertificeerde en bovendien gespecialiseerde vakmensen, die ervaring hebben met de behandeltechniek. Laat je vooraf goed voorlichten en laat de behandeling uitvoeren met de dunst mogelijke naalden, die gebruikt kunnen worden voor een optimaal resultaat. Indien je kiest voor een behandeling met zogenaamde tijdelijke pigmenten, dan kan je in de toekomst je wensen beter afstemmen, omdat het eindresultaat niet permanent is. Want na verloop van een aantal jaren vervagen de gebruikte kleuren. Indien je het wenst, is het jaarlijks mogelijk om tegen doorgaans sterk gereduceerde tarieven gebruik te maken van een ‘opfris behandeling’.

Hoe lang is een micro haar pigmentatie behandeling zichtbaar?

Indien er gebruik gemaakt wordt van tijdelijke pigmenten, vervaagt de behandeling afhankelijk van de gekozen kleur binnen ongeveer 1,5 jaar (hele lichte kleuren) tot ongeveer 5 jaar (meer donkere kleuren). Naast de kleur is deze periode ook afhankelijk van hoe de behandelde hoofdhuid wordt verzorgd. Je beschermt je hoofdhuid goed tegen de zon/uv-straling en het wordt aangeraden om op regelmatige basis een beschermende crème aan te brengen. De crème zorgt ervoor dat het vochtgehalte in de hoofdhuid op peil blijft. Het langdurig en veelvuldig gebruik van de zonnebank wordt afgeraden. Als er sprake is van vervaging, kan je een nieuwe of aanvullende behandeling overwegen.

De kosten van een micro haar pigmentatie behandeling

De behandeling betreft een niet chirurgische behandeling, waarmee je haaruitval kan worden gecamoufleerd. De techniek kan worden toegepast op verschillende hoofd ‘zones’ en combinaties van deze gebieden. Daarnaast bestaat er de populaire shaven-look, de bijwerk behandeling en een micro haar pigmentatie mogelijkheid voor het ‘wegwerken’ van littekens. Je kunt gebruik maken van meerdere behandelpakketten, die worden aangeboden door de MHP kliniek en waarbij meerdere sessies bij de totaalprijs zijn inbegrepen, inclusief voor- en nazorg. Over het algemeen genomen beginnen de prijzen bij € 590 voor één zone die behandeld dient te worden en tot € 2.295 voor een behandeling van de volledige hoofdhuid. Weet je niet precies welke gebieden van de hoofdhuid je wilt laten behandelen? Dan is het mogelijk om vooraf advies te vragen, zodat je een inschatting kan maken van de mogelijkheden.

Micro haar pigmentatie behandelingen zijn vaak goedkoper dan een volledige haartransplantatie. De resultaten zijn bovendien direct zichtbaar en vrijwel iedereen komt in aanmerking voor een behandeling. Dit zijn voor veel mensen belangrijke redenen om een micro haar pigmentatie behandeling te kiezen en niet voor een haartransplantatie. Door de fijne techniek die wordt toegepast, is de behandeling vrijwel pijnloos en kan je zeer snel van een prachtig eindresultaat genieten.

Micro haar pigmentatie kosten, ervaringen & voor en na foto’s

Ben je benieuwd naar de micro haar pigmentatie kosten, de ervaringen van anderen of naar voor en na foto’s? Het is vanaf heden ook mogelijk om de MHP behandeling in termijnen te betalen. We nodigen je graag uit voor een gratis en vrijblijvend consult bij onze kliniek. Je kunt dan je wensen voorleggen aan onze MHP specialist. Aan de hand van je wensen en verwachtingen, zal er een behandelplan worden opgesteld. Daarnaast ontvang je een offerte op maat.