Een micro haar pigmentatie, ook wel MHP, behandeling is een ingreep in de buitenste laag van de hoofdhuid waarbij specialisten met behulp van een verfijnde naald pigmenten aanbrengen. Hierdoor krijgt de hoofdhuid natuurlijk uitziende haarstoppeltjes die kunnen dienen voor het verhullen van een kaler wordend hoofd of geven je een stoer uitziende shaven look.

Waar kun je terecht voor een MHP behandeling?

Bekende en minder bekende, grote en kleine (schoonheids)klinieken bieden meer en meer de mogelijkheid voor een MHP behandeling aan. Zo is er altijd een MHP behandelmogelijkheid bij jouw in de buurt. Door de verschillende aanbieders goed met elkaar te vergelijken kies je voor je eigen gevoel altijd voor de micro haar pigmentatie behandeling die het beste eindresultaat geeft. Vraag meerdere intake gesprekken aan en laat je goed voorlichten over de mogelijkheden en de tarieven. Iedere kliniek en behandelaar heeft eigen kenmerken en zal je uitleggen hoe de behandeling wordt uitgevoerd. Je wordt direct bij binnenkomst op je gemak gesteld zodat je op de dag van de MHP behandeling zonder stress en zenuwen de behandeling kunt ondergaan.

MHP.

MHP.

Kom ik in aanmerking voor een MHP behandeling?

De techniek die wordt toegepast is niet chirurgisch en kent nauwelijks tot geen bijwerkingen. Hierdoor is de behandeling breed inzetbaar en komt vrijwel iedereen, man of vrouw, in aanmerking voor een micro haar pigmentatie behandeling. Hoeveel hoofdzones er behandelt worden en hoeveel behandelingen er nodig zijn om het optimale eindresultaat te bereiken zal de behandelend specialist je vertellen tijdens het intake gesprek. Bij sommige klinieken is het mogelijk om vooraf foto’s van je hoofdhuid op te sturen, zodat er alvast gekeken kan worden naar de behandelzones. Het uiteindelijke advies krijg je dan van de specialist tijdens het consult bij de kliniek, nadat de behandelaar je hoofdhuid in ‘het echt’ heeft gezien.

Wat kost een MHP behandeling?

In vergelijking met een haartransplantatie liggen de kosten voor een tricopigmentatie behandeling een stuk lager. Afhankelijk van het aantal hoofdzones dat wordt behandeld met pigment en het aantal behandelingen dat gewenst is moet je rekenen op een kostenplaatje dat begint bij € 590 en dat eindigt bij ongeveer € 2.295 voor een compleet behandelde hoofdhuid. In de oriëntatie fase zul je zien dat MHP behandelingen ook in pakketvorm worden aangeboden. Neem altijd goed de informatie door over de betreffende pakketten en vergelijk de mogelijkheden met elkaar. Sommige pakketten bevatten naast het aantal benodigde behandelingen ook de kosten voor de zogenaamde voor- en nazorg en een nabehandeling van ongeveer een jaar later. Pakketprijzen kunnen een stuk voordeliger uitvallen dan wanneer je voor iedere behandeling apart een losse uurprijs betaald.

Hoe lang is het resultaat van een MHP behandeling zichtbaar?

Afhankelijk van de gebruikte materialen, tijdelijke of permanente pigmenten, blijft het resultaat 1,5 jaar tot 5 jaar zichtbaar. In geval van permanent ingebracht pigment heb je misschien eens in de 10 tot 15 jaar een behandeling nodig om de kleur bij te werken. Tijdelijke pigmenten hebben als voordeel dat ze flexibel zijn. De eerste bewerking gebeurt ongeveer een jaar nadat je de eerste behandeling hebt ondergaan en je kunt de kleur en het ‘model’ altijd aan laten passen aan je eigen wensen.