Veel mensen zijn er erg bang voor om kaal te worden. Kaalheid komt echter bij miljoenen mensen voor in Nederland. Meestal is de oorzaak hiervan erfelijke haaruitval. Het is echter ook mogelijk dat er een andere oorzaak aan ten grondslag ligt. Wanneer je kaal begint te worden, zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Wanneer we kijken naar de behandelingen waar het vaakst voor wordt gekozen, zijn dit de haartransplantatie en micro haar pigmentatie behandeling. Niet iedereen komt echter in aanmerking voor de haartransplantatie. Overweeg je iets aan je kaalheid te doen met behulp van micro haar pigmentatie? Dan ben je bij de MHP kliniek aan het juiste adres.

Kaalheid.

Kaalheid.

Oorzaken van kaalheid

Wanneer je kaal begint te worden, kan dit verschillende redenen hebben. De meest voorkomende oorzaken van kaalheid zijn:

  • Erfelijke haaruitval.
  • Haaruitval door een haarziekte.
  • Haaruitval door een tekort aan essentiële voedingsstoffen.
  • Haaruitval door roken.
  • Haaruitval door chronische stress.
  • Haaruitval door overige oorzaken.

Wanneer iemand kaal begint te worden, is het natuurlijk het eenvoudigste als je dit simpelweg kunt accepteren. Tondeuse er overheen en je er bij neerleggen. Helaas is dit voor veel mensen niet mogelijk. Als je kaal begint te worden, kan dit grote onzekerheid opleveren. Bij sommige mensen wordt het zelfs zo ernstig dat de desbetreffende persoon in een depressie kan belanden.

Waardoor wordt erfelijke haaruitval veroorzaakt?

Wanneer iemand kaal begint te worden, is er in ongeveer 95% van de gevallen sprake van erfelijke haaruitval. Erfelijke haaruitval wordt veroorzaakt door het omzetten van het hormoon testosteron in het hormoon DHT in de haarwortels. Hierdoor verschrompelt het haarzakje langzaam maar zeker. In eerste instantie zal de haar steeds zwakker terug groeien. Uiteindelijk leidt dit tot kaalheid. In sommige gevallen kan de haaruitval worden gestabiliseerd met haargroeimiddelen. De bekendste haargroeimiddelen zijn Finasteride en Minoxidil. Beide haargroeimiddelen zijn per toeval ontdekt. Helaas zorgen dergelijke haargroeimiddelen er vrijwel nooit voor dat haar dat verloren is gegaan weer terug komt.